Advertentie

ABK Bank krijgt nieuwe naam

©BELGA

De vermogensbegeleider ABK Bank, voorheen Antwerps Beroepskrediet, wordt volgende week geherlanceerd met een nieuwe naam en een nieuwe leiding.

ABK Bank, goed voor zowat 355 miljoen euro vermogen onder beheer, ging in november vorig jaar geruisloos op in Bank J. Van Breda, dat sinds 2011 de eigenaar is. Maar die juridische operatie leidt niet tot een volledige integratie op het terrein. Bank J. Van Breda is van plan ABK scherper in de markt te zetten en kondigt volgende week een nieuwe naam en topman aan.

Het heropgefriste ABK zal zich richten op particulieren met een vermogen tussen 100.000 en 250.000 euro.

ABK wordt vandaag geleid door Dirk Wouters, de CEO van Bank J. Van Breda. Het heeft een handvol kantoren in de provincie Antwerpen, maar ook in Gent en Hasselt. Het aantal klanten is niet publiek.

Het heropgefriste ABK zal zich richten op particulieren met een financieel vermogen tussen 100.000 en 250.000 euro, zoals managers en hoge kaderleden. Zeg maar het klantensegment tussen massabankieren en private banking. De bank zal uit het vaarwater blijven van het moederbedrijf Van Breda, dat op vrije beroepen en ondernemers mikt. ABK’s historische naam ‘Antwerps Beroepskrediet’ is daardoor achterhaald.

Bobslee

De klemtoon komt vermoedelijk te liggen op vermogensbescherming op lange termijn, met eenvoudige producten. Daarbij wordt Delen Private Bank nauw betrokken. Die samenwerking is logisch. Van Breda en Delen behoren beide tot de beursgenoteerde holding Ackermans & van Haaren  . ABK commercialiseert nu al de beleggingsfondsen van Delen, dat ook de effectenrekeningen en transacties van ABK-klanten voor zijn rekening neemt.

ABK Bank sponsorde de voorbije jaren de Belgian Bullets, het succesvolle Belgische damesbobsleeteam. Dat contract liep af met de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Er wordt de komende weken over de mogelijke verlenging gepraat.

Omdat almaar meer kleinere banken er zich op storten, wordt het drummen op de markt van vermogensbegeleiding. Peter Devlies, de vroegere CEO van ABK, heeft er als topman van AXA Bank een prioriteit van gemaakt. Ook spaarbanken als Crelan en Argenta hebben plannen in die richting omdat hun rente-inkomsten onder druk staan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud