Advertentie

ABN AMRO schrapt één op de vier banen in België

©AFP

De Nederlandse bankgroep wil zestig banen schrappen in België. Vooral de private banking-divisie, die diensten levert aan vermogende klanten, wordt getroffen door de herstructurering.

Na de saneringsgolf die afgelopen herfst over ING België, Crelan, AXA en Ergo rolde, leek het de voorbije maanden relatief windstil in de Belgische financiële sector. Maar nu haalt opnieuw een grote naam in de branche de hakbijl boven. 

60
ABN AMRO wil de komende twee jaar zo'n 60 van de in totaal 250 jobs in België schrappen.

De Nederlandse staatsbank ABN AMRO heeft aan het personeel in België laten verstaan dat ze hier de komende twee jaar 60 van de 250 banen te willen schrappen. Dat wil zeggen dat bijna één op de vier jobs zou verdwijnen bij de Belgische tak van ABN AMRO. De maatregelen zouden vooral de private banking-tak treffen, zeg maar de bankdiensten voor de vermogende klanten.  Tegelijk zou de bank ook voor 6 miljoen euro willen besparen.

Digitalisering

‘ABN AMRO haalt nu de hakbijl boven om krék dezelfde redenen als bij de andere saneringen in de branche,’ vertelt een bron. ‘De bank deed het de voorbije jaren zeker niet slecht in België. Maar dat neemt niet weg dat de lage rente ook hier aan de inkomsten knaagt en dat men de kosten verder wil drukken. En terwijl sommige andere private banks al inspanningen deden om hun diensten meer te digitaliseren, staat ABN AMRO hier voor een inhaalbeweging.’

Terwijl sommige andere private banks al inspanningen deden om hun diensten meer te digitaliseren, staat ABN AMRO voor een inhaalbeweging.

Dat bevestigt ook Brigitte Seegers, de woordvoerster van ABN AMRO. 'De maatregelen maken deel uit van een algemeen besparingsplan, dat de groep vorig jaar aankondigde. Dat plan is bedoeld om de kosten verder te kunnen drukken en meer in te zetten op de digitalisering. We zullen over alle lagen binnen de groep heen, van management tot ondersteunende diensten, nagaan hoe we het bedrijf slimmer en efficiënter kunnen laten werken. We kunnen niet uitsluiten dat dit gepaard gaat met gedwongen ontslagen. Maar mogelijk kunnen we ons personeelsbestand ook via natuurlijke afvloeiingen verlagen.'

Informatieronde

Voorlopig is het nog hoogst onduidelijk op welke manier ABN AMRO de herstructurering in België wil doorvoeren en of er uiteindelijk effectief 60 banen zullen sneuvelen. Op dit moment bevinden de directie en de bonden zich in de eerste fase van de informatieronde die werd opgestart in het kader van de wet-Renault. Om verdere onderhandelingen niet in gevaar te brengen, willen de vakbonden bij ABN AMRO voorlopig nog niet reageren op het nieuws.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud