Advertentie

ABN AMRO schrapt nog eens 1.500 banen

©ANP XTRA

De Nederlandse bank is al enkele maanden volop aan het reorganiseren, maar dat volstaat dus niet.

ABN AMRO wil nog eens 400 miljoen euro extra bezuinigen. Daarbij zullen 1.500 extra banen sneuvelen. Het gaat om een wereldwijde ontslagronde, maar de gevolgen in de afzonderlijke landen - waaronder België - liggen nog niet vast.

De Nederlandse bank telt in ons land 420 werknemers, van wie er 160 werken bij dochter Stater dat de kredietadministratie verzorgt. ABN AMRO heeft in ons land een bedrijfs- , vermogens- en internetbank (MoneYou).

De inspanningen zijn volgens de bank nodig om de stijgende kosten de baas te kunnen en investeringen in innovatie en digitale technologie te financieren. De besparingen komen van de verdere digitalisering van de processen en door efficiënter te werken, stelt de Nederlandse instelling. De operatie kost dit jaar 150 à 170 miljoen euro.

In september maakte ABN AMRO al bekend dat het tegen 2020 zowat 1.375 banen schrapt, vooral ondersteunende en controlerende functies in de diensten personeelszaken, de financiële administratie en het risicomanagement.

Door alle ontslagrondes samen krimpt het personeelsbestand de komende jaren met 13 procent tot 23.000 jobs. Bij de vaste medewerkers sneuvelt 10 procent van de banen, bij externe huurlingen 25 à 30 procent.

In het derde kwartaal steeg de onderliggende nettowinst – dus zonder eenmalige elementen – met 19 procent tot 607 miljoen euro. Dat is een pak beter dan de 454 miljoen die analisten volgens het persagentschap Bloomberg gemiddeld hadden verwacht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud