Advertentie
opmerkelijk

ABN AMRO schrapt zes op de tien topmanagerfuncties

De nieuwe CEO Kees van Dijkhuizen neemt het topmanagement op de schop. ©anp

De Nederlandse bank zet het mes in de hoogste managementlaag van de bank.

Circa zestig van de huidige honderd topmanagersfuncties verdwijnen, zo meldt de Nederlandse bank maandag. Ook reduceert de bank het aantal directieleden.

Volgens topman Kees van Dijkhuizen, die recentelijk Gerrit Zalm opvolgde als CEO, vormen de substantiƫle veranderingen in de bankensector de aanleiding voor de nieuwe structuur. 'In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers van ABN AMRO aanzienlijk minder geworden, maar is de omvang van het senior management onveranderd gebleven', zei hij.

In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers van ABN AMRO aanzienlijk minder geworden, maar is de omvang van het senior management onveranderd gebleven.
Kees van Dijkhuizen
CEO ABN AMRO

De zestig managers die buiten de boot vallen, gaan mogelijk elders binnen de bank aan het werk. 'Het is niet zo dat ze alle zestig op straat komen te staan', aldus een woordvoerder. 'De komende tijd wordt de precieze invulling bekendgemaakt.'

In verband met de wijzigingen treedt Chris Vogelzang per direct terug uit de topdirectie van de bank. Na acht jaar in de directie te hebben gezeten, is het volgens hem tijd voor anderen om het stokje over te nemen. Vogelzang kwam in 2000 in dienst bij de bank en gold lange tijd als kanshebber om Gerrit Zalm op te volgen als topman van de bank.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud