AgBank probeert megabeursgang door te duwen

Foto Reuters ©REUTERS

Temidden van een woelig beursklimaat probeert de Chinese Agricultural Bank of China, kortweg AgBank, zijn gigantische beursgang woensdag veilig te stellen. De bank wil zowat 23 miljard dollar ophalen op de beurs, maar het beursklimaat is op enkele dagen tijd erg negatief geworden

AgBank gooide zelf olie op het vuur door de prijsvork voor het deel van de operatie in Shanghai lager te zetten dan de markt had verwacht. Tijdens een persconferentie probeerde het bedrijf beleggersvragen te beantwoorden op het vlak van onder meer verwachte toekomstige winst.

Met activa ter waarde van zowat 1.400 miljard dollar is AgBank de op twee na grootste bank van China. Ze werd in 1951 opgericht door niemand minder dan Mao Zedong. Met in totaal 24.000 filialen stelt AgBank in totaal 441.000 mensen tewerk die samen 320 miljoen klanten bedienen.

Als de beursgang meer dan 21,9 miljard dollar opbrengt, gaat het om de grootste operatie ooit. Dat record werd op de tabellen gezet door een andere Chinese bank, de Industrial and Commercial Bank of China. AgBank mikte in zijn aanvankelijke plannen op 30 miljard dollar, maar moest die ambities bijstellen naarmate het beursklimaat verslechterde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud