Ageas-boete voor communicatiefouten bevestigd

Ageas werd veroordeeld voor misleidende communicatie in het Fortis-tijdperk in 2008. Op de foto van toen: Maurice Lippens, voorzitter van Fortis (links) en Jean-Paul Votron, CEO van Fortis (rechts). ©BELGA

Het hof van Cassatie heeft een boete van 250.000 euro die Ageas had opgelopen over communicatiefouten tijdens de val van Fortis bevestigd.

De financiële toezichthouder FSMA legde Ageas , het vroegere Fortis, en enkele voormalige toplui in 2013 een administratieve boete op omdat ze te laat of onjuist hadden gecommuniceerd in de periode mei tot juni 2008. Daarmee hebben ze beleggers in Fortis-aandelen op het verkeerde been gezet.

250.000
Boete
Ageas kreeg een boete van 250.000 euro.

Maar Ageas en enkele toplui gingen in beroep tegen deze boete. Het hof van beroep bevestigde echter grotendeels de uitspraak van de FSMA, maar verlaagde wel de boetes. Die van Ageas werd gehalveerd van 500.000 euro naar 250.000 euro.

Na enige twijfel besliste Ageas echter om nog cassatieberoep aan te tekenen. Het Hof van Cassatie wees vandaag om dat beroep af te wijzen. Daarmee wordt de boete van 250.000 euro onherroepelijk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect