Ageas dicht bij laatste Fortis-schikking

Voorzitter Maurice Lippens, CEO Jean-Paul Votron en CFO Gilbert Mittler tijdens een aandeelhoudersvergadering van Fortis in 2007. ©REUTERS

De verzekeraar Ageas en enkele voormalige Fortis-bestuurders staan dicht bij een schikking met vijf Nederlandse aandeelhouders over de val van de Belgisch-Nederlandse financiële groep.

Dinsdag stond een uitspraak van het hof van beroep in Arnhem op het programma, maar de partijen hebben net ervoor een schikking getroffen. Dat melden Nederlandse media.

'Er is een schikking getroffen en daarover doen de partijen verder geen mededelingen', zegt Hendrik Jan Bos, de advocaat van een van de gedupeerde beleggers. Ageas , de rechtsopvolger van Fortis, is voorzichtiger. 'De gesprekken zijn aan de gang. Er is nog geen schikking getekend', zegt woordvoerder Michaël Vandenbergen.

Het gaat om een zaak van de Nederlandse miljonair Hans Kortekaas en enkele andere Nederlandse beleggers die geld hebben verloren aan de val van Fortis. Zij hadden Ageas en de oorspronkelijke Fortis-top persoonlijk aansprakelijk gesteld voor hun verliezen. Het gaat om de toplui Gilbert Mittler, Jean-Paul Votron en Maurice Lippens.

Votron en Mittler waren in 2012 door een rechtbank in Utrecht aansprakelijk gesteld voor de schade van de investeerders, maar ze gingen in beroep. Tot een uitspraak in beroep komt het dus niet en zo is meteen de laatste Nederlandse Fortis-zaak van de baan voor Ageas en de Fortis-top.

AB InBev-miljardair 

In ons land lopen wel nog enkele zaken: Patrinvest, de vennootschap van AB InBev-miljardair Alexandre Van Damme, en de houders van zogenaamde MCS-obligaties, gingen in beroep tegen eerdere nederlagen.

De allergrootste schikking, waarvoor Ageas een pot van 1,3 miljard euro opzijzette, wordt momenteel administratief afgehandeld. Er is al 725 miljoen euro aan 216.000 gedupeerden uitbetaald. De rest van het bedrag wordt later dit jaar verdeeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud