‘Arco-aandeelhouders zullen niets meer ontvangen uit vereffening'

©BELGA

Arcopar is virtueel failliet en dit is een wake-up-call voor aandeelhouders, klinkt het bij de stichting Arcoclaim.

De aandeelhouders van Arco zijn nu 100 procent zeker dat ze nooit iets uit de vereffening van de Dexia-aandeelhouder Arcopar zullen ontvangen. Dat zei Ab Flipse, de voorzitter van de stichting Arcoclaim, op de aandeelhoudersvergadering van Arcopar, de financiële arm van de christelijke werknemersbeweging Beweging.net.

0
Waarde Arcopar
Vandaag is er een duidelijke reden om de waarde van de Arcopar-aandelen op 0 te zetten, klinkt het bij Arcoclaim.

Vroeger was er nog wat hoop dat Arco door een rechtszaak kon ontsnappen aan een Europese boete van 127 miljoen euro (inclusief intresten), maar de vereffenaars hebben meegedeeld dat Arcopar daar is uitgeprocedeerd. Dat betekent dat de boete definitief is.

Arco zal de boete aan de Belgische overheid moet betalen. Dat gecombineerd met het negatieve eigen vermogen van Arco betekent dat de coöperatieve vennootschap aan alle voorwaarden van het faillissement voldoet, zegt Flipse.

Belfius

Ab Flipse, de voorzitter van Arcoclaim. ©BELGA

De stichting Arcoclaim viseert ook Belfius, die ruim 400.000 klanten heeft met Arcopar-aandelen in portefeuille. Belfius bestempelt de waarde van die Arcopar-aandelen als ‘onbepaalbaar’. ‘Vandaag is er een duidelijke reden om de waarde van de aandelen op 0 te zetten’, zegt Flipse.

De stichting dreigt ermee naar de Nationale Bank en de financiële toezichthouder FSMA te stappen om Belfius aan te klagen als die vandaag de waarde niet op 0 zet. Dat is volgens Flipse een wettelijke verplichting.

Belfius wil niet reageren op de uitlatingen van Arcoclaim, maar bevestigt dat de waarde van de Arcopar nog steeds onbepaalbaar is.

Arcoclaim ontstond onlangs door de actiegroepen Geld Terug van Arco en Arcoparia’s, die samenwerken met het advocatenkantoor SQ Law, samen te voegen. De twee groepen, die al ruim 5.300 procederende aanhangers hebben, willen een militante koers varen om 100 procent van het geld van de Arcopar-aandeelhouders terug te krijgen en mikt vooral op de federale regering.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud