Advertentie

Arco: SQ Law bekijkt groepsvordering tegen België

Geert Lenssens. ©Dieter Telemans

Het advocatenkantoor SQ Law onderzoekt in opdracht van de actiegroep Geld Terug van Arco een groepsvordering ('class action') tegen de federale regering.

De actiegroep Geld Terug Van Arco werd midden 2013 opgericht door een groep misnoegde coöperanten. Ze willen in actie komen tegen Arco, zijn vereffenaars en tegen de bank Belfius. De activisten laten zich juridisch bijstaan door de bekende advocaat Geert Lenssens (SQ Law).

De actiegroep pikt de uitspraak van het Grondwettelijk Hof rond de Arco-staatswaarborg niet. Het heeft haar advocaten bij SQ Law opdracht gegeven een massaschadeclaim te onderzoeken in het Arco-dossier tegen de Belgische Staat. 'De Arco-aandeelhouders blijven al jaren op hun honger zitten. Spijts alle beloftes hebben ze nog geen eurocent gezien', luidt het in een persbericht.

'Wij onderzoeken de aansprakelijkheid van de Belgische Staat op basis van het vertrouwensbeginsel', stelt Lenssens. 'Eerst liet de staat de Arco spaarders in 2008 mee verder investeren in Dexia met de belofte dat alles goed zou komen. Toen dat verhaal niet bleek te kloppen, beloofde de Staat  in 2011 100 procent staatswaarborg. Toen die vorig jaar ter discussie kwam werd 80 procent beloofd - na het lezen van de 'kleine lettertjes' kwam dat eigenlijk neer op amper 40 procent van de inleg.'

'Momenteel is er blijkbaar niets meer', vervolgt de advocaat. 'Alleen maar eindeloze procedures (...) De Arco-aandeelhouders worden  in feite al van sedert zij in de coöperatieve groep stapten, belogen en bedrogen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud