Arco verkoopt Elia's aan Belfius Insurance

©Belpress.com

Belfius Insurance, de verzekeraar van staatsbank Belfius, heeft een pakket van 1,4 miljoen aandelen van hoogspanningsnetbedrijf Elia gekocht. Dat maakte Belfius Insurance woensdag bekend. De verkoper blijkt Arco te zijn.

Het summiere persbericht vermeldt de verkopende partij niet, maar volgens Belfius Insurance gaat het om Arco, de financiële arm van het ACW die door het Dexia-debacle in vereffening is.

Dat strookt met informatie die vorige week stond in het jongste vereffeningsverslag van de drie grote Arco-takken Arcofin, Arcopar en Arcoplus. Daarin maakten de vereffenaars melding van een overeenkomst over de verkoop van een pakket Elia-aandelen. Toen al bleek het om een relatief groot pakket te gaan. 

Belfius Insurance maakt de aankoopprijs niet bekend. Maar tegen de koers van woensdag is het pakket ruim 48 miljoen euro waard. Dat betekent heel wat inkomsten voor de vereffening.

De transactie valt op door de banden tussen Arco en Belfius. Arco was een grote partij in het kapitaal van Dexia, waaruit Belfius losgeweekt werd. Bovendien was Belfius een belangrijke geldschieter van Arco en zijn er de ACW-winstbewijzen die op het punt staan te verdwijnen.   

Met de aankoop van dit aandelenpakket verhoogt Belfius Insurance zijn participatie in Elia tot 5,41 procent.

De aankoop van de aandelen van een Belgische onderneming 'kadert in de investeringspolitiek van Belfius Insurance: kiezen voor beleggingen die de Belgische economie ondersteunen. Het gaat meer bepaald om een langetermijninvestering in infrastructuur', aldus het persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud