Argenta doet toch geen algemene geste na panne

Na het Paasweekend lagen de it-systemen van Argenta dagenlang plat. ©BELGA

De bank ziet af van een algemene compensatie voor zijn klanten als 'sorry' voor haar panne van een week geleden.

Na een zware informaticapanne in de week na Pasen had de top van Argenta laten verstaan dat ze een extra geste overwoog voor alle 1,4 miljoen klanten van de bank. Die zou bovenop de vergoeding komen die de groep uitkeert aan klanten die aantoonbare schade leden door de IT-problemen.

Maar nu laat Argenta weten dat het uiteindelijk toch afziet van zo'n algemeen gebaar.

'Als we iedereen een ticket of een cadeaubon van 10 euro uitkeren, kom je al snel aan een heel groot bedrag,' legt woordvoerster Caroline Ghekiere uit. 'Na daar lang over te hebben nagedacht, zijn we tot het besluit gekomen dat onze klanten er meer mee zijn gediend als we dat bedrag investeren in extra digitale diensten.'

Al blijft het voorlopig gissen naar wat die extra digitale diensten dan wel kunnen zijn. De bank heeft het over investeringen in 'kwalitatieve dienstverlening', maar verduidelijkt niet waar die precies uit bestaan.

Een week nadat de panne werd opgelost, heeft Argenta voorlopig 240 klachten ontvangen van klanten die een vergoeding vragen na aantoonbare schade. Daarvan werden intussen al 159 dossiers afgerond. Om hoeveel geld het precies gaat wil Argenta niet zeggen. Maar de bank laat wel verstaan dat het 'bescheiden bedragen' zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud