Argenta gaat de mist in met 54.000 betalingen

©Dries Luyten

Door een menselijke fout bij Argenta zijn bij 54.000 klanten binnenkomende overschrijvingen niet doorgekomen. De bank geeft hen tijdelijk gratis krediet als ze daardoor in het rood komen.

Alle overschrijvingen op klantenrekeningen die op 30 mei bij Argenta binnenkwamen, zijn door de bank geweigerd. Die overschrijvingen worden normaal automatisch uitgevoerd, maar door een 'menselijke fout' gebeurde dat niet.

De klanten die normaal geld hadden ontvangen, zijn allemaal per brief of mail op de hoogte gebracht. Het gaat om 54.000 klanten, schrijft De Standaard en wordt bevestigd door het bedrijf.

Het is de eerste keer dat zo'n fout voorkomt, zegt Christine Vermylen, de woordvoerster van de Antwerpse bank. Het voorval staat volledig los van de IT-problemen die de bank vorig jaar teisterden. Toen konden klanten dagenlang niet internetbankieren.

Argenta heeft zelf een aantal partijen gecontacteerd waarvan de overschrijving niet is doorgegaan. Het gaat dan om sociale secretariaten die lonen hadden uitbetaald. Klanten die geld hadden moeten ontvangen van anderen kunnen dat laten nakijken. De bank of de klanten kunnen dan vragen de geweigerde overschrijvingen opnieuw in te geven. Binnen een week moet alles opgelost zijn, klinkt het bij Argenta. 

Klanten die door het missen van een betaling tijdelijk in het rood belanden, kunnen een beroep doen op een gratis kredietlijn.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud