Argenta waagt zich opnieuw op Nederlandse hypotheekmarkt

©Sofie Van Hoof

Argenta, dat de voorbije jaren vrijwel afwezig was in Nederland, komt terug. De bank zal volgend jaar 1,3 miljard euro aan nieuwe hypotheken uitzetten, goed voor een marktaandeel van ruim 2 procent. Argenta wil ook meer geld ophalen in Nederland.

De stap van Argenta, een bank die bekendstaat als prijsvechter, komt op een moment dat consumentenorganisaties klagen over te weinig concurrentie op de hypotheekmarkt, schrijft Het Financieele Dagblad. Onlangs stelde de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) dat de marges die banken maken op woningkredieten de laatste jaren erg hoog zijn.

 

Argenta had in 2006 nog een marktaandeel van 4,3% in Nederland. Een jaar later was dat de helft en de afgelopen periode zat het aandeel ver onder de 1%.

 

 

Tweede thuismarkt

 

Argenta denkt dat Nederland een tweede thuismarkt kan worden. In eigen land werkt de bank niet met een kantorennet, maar met franchisers. 'Wij voeren overleg met Nederlandse partijen over dit model', aldus De Moor.

 

Argenta heeft nu naast hypotheken ook al spaarrekeningen lopen in Nederland, en wil het assortiment uitbreiden met beleggings- en verzekeringsproducten. Door meer geld op te halen in Nederland komt er meer ruimte voor hypotheken, aldus De Moor.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud