Argenta ziet digitale brein vertrekken

Geert Van Hove kwam pas in maart 2017 aan boord bij Argenta. ©rv

Nu IT-directeur Geert Van Hove de bank na amper twee jaar verlaat, moet topman Marc Lauwers de digitale inhaalrace van Argenta even zelf leiden.

Van Hoves exit bij Argenta komt behoorlijk onverwacht. De Antwerpse bank en verzekeraar plukte Van Hove in de lente van 2017 weg bij Belfius om een volwaardig digitaal platform uit te bouwen bij de groep. Als chief information officer en chief digital offiicer was hij zowel verantwoordelijk voor de achterliggende informaticastructuur als voor de apps op de smartphone.

Een inhaalrace was nodig, want terwijl andere banken al langer inzetten op nieuwe digitale diensten, vetrouwde Argenta lang uitsluitend op zijn netwerk van zelfstandige kantoorhouders om de klant aan zich te binden. 

Van Hove kende wel een turbulente periode bij Argenta. Vorig jaar konden klanten rond Pasen dagenlang hun rekeningen niet raadplegen na een mislukte vernieuwing van de IT-systemen. Die 'paaspanne' kostte toen de kop van commercieel directeur Anne Coppens. Begin deze maand ston de bank nog eens met de billen bloot toen 54.000 binnenkomende overschrijvingen naar klanten niet automatisch werden uitgevoerd door een menselijke fout.

Maar volgens een woordvoerster van Argenta liggen die perikelen niet aan de basis van Van Hoves vertrek. Van Hove blijft aan boord tot 30 juni. Daarna gaat hij zich toeleggen op digitale projecten buiten de financiële sector, valt verder te horen bij Argenta. 

De bank zal dus op zoek moeten naar een nieuwe IT-topper die de bank moet aanpassen aan de snellere digitalisering en de veranderende gewoontes van haar klanten. Zolang die zoektocht aan de gang is zal CEO Marc Lauwers ook de leiding nemen over de IT-operaties van de bank. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud