Badbankexpert Fortis bestuurder bij Dexia

(foto: Saskia Vanderstichele)

Francine Swiggers, de topvrouw van de groep Arco, is vervangen als bestuurder van de restbank Dexia. In haar plaats wordt Bart Bronselaer lid van de raad. Die is voorzitter van Royal Park Investments, de bad bank van Fortis.

Het was al bekend dat Swiggers haar ontslag als bestuurder had aangeboden. Dinsdag meldt Dexia dat zijn raad van bestuur 'akte heeft akte genomen van de beslissing van mevrouw Francine Swiggers om haar mandaat als bestuurder te beëindigen'.

De raad van bestuur heeft voorts besloten om Bart Bronselaer te coöpteren als lid van de raad van bestuur ter vervanging van Swiggers vanaf 14 december. Zijn definitieve benoeming zal voorgesteld worden aan de eerstvolgende algemene vergadering.

Bronselaer is een gewezen zakenbankier en nu een onafhankelijk financieel expert. Namens de overheidsholding FPIM zit hij in de raad van bestuur van Royal Park Investments (RPI). Dat hij nu aantreedt bij Dexia is in zekere zin sprekend. De restbank wordt door velen ook gezien als een bad bank, al zijn haar activa van een betere kwaliteit dan die van RPI.  

Arco is een van de grote Belgische aandeelhouders van Dexia maar is het door het debacle van de groep grotendeels in vereffening. 'Dexia dankt mevrouw Francine Swiggers voor haar bijdrage aan de werkzaamheden van de raad van bestuur', aldus Dexia in een korte mededeling.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud