'Banca Monte dei Paschi gaat kapitaal verhogen'

©REUTERS

Banca Monte dei Paschi di Siena, de Italiaanse bank die als slechtste uit de stresstest van de Europese Centrale Bank (ECB) kwam, zou 1 miljard euro ophalen via een aandelenuitgifte. De bank zou ook de ontvangen staatssteun pas in 2017 terugbetalen, later dan gepland. Beide pistes staan dit weekeinde in de Italiaanse krant La Repubblica.

Volgens de krant komt er op 6 november een raad van bestuur bijeen om alle maatregelen vast te leggen om de kapitaalbasis te versterken. Eén van de pistes is ook de verkoop van activa, zo luidt het.

Afgelopen zondag kwam de ECB met de resultaten van haar stresstest op de financiële instellingen in Europa. Banca Monte dei Paschi kwam als slechtste uit de test. De bank heeft voor 2,1 miljard euro extra kapitaal nodig, zo bleek.

Voorzitter Alessandro Profuma zou zijn ontslag hebben aangeboden, maar volgens La Repubblica vroegen investeerders Fintech Advisory en BTG Pactual Europe LLP hem om aan te blijven.

De bank heeft negen maanden om aan de Europese kapitaalvereisten te voldoen. Door de staatssteun later terug te betalen, kan men het kapitaaltekort met 750 miljoen euro verminderen, berekende een andere Italiaanse krant.

Bij Banca Monte dei Paschi wilde men geen commentaar kwijt op de mediaberichten

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud