Banca Monte Paschi Belgio wil drie op vier banen schrappen

Het Italiaanse Monte dei Paschi verkocht het Belgische filiaal aan Warburg Pincus. ©REUTERS

Banca Monte Paschi Belgio wil 75 van de 103 banen schrappen, zo kondigde de bank dinsdag op een bijzondere ondernemingsraad aan. De bank wil een reorganisatie doorvoeren omdat ze 'dringend' moet digitaliseren en het klantenaanbod optimaliseren, meldt de bank.

Als de intentie bevestigd wordt, kunnen 75 banen verdwijnen. Daarbij zegt het bedrijf dat het alle mogelijke begeleidende maatregelen zal bestuderen voor het betrokken personeel. De plannen komen na een 'diepgaande analyse van de performantie van de bank'.

'Digitalisering, automatisering en de sterke opkomst van mobile banking zijn cruciale veranderingen die volledig geïntegreerd moeten worden om operationele stabiliteit te bekomen, het bestaande productaanbod te optimaliseren en de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten van de bank te verbeteren', klinkt het in een persbericht.

Warburg Pincus

Sinds vorige maand heeft de bank een nieuwe eigenaar. De beleggingsfirma Warburg Pincus rondde toen de overname voor een bedrag van zowat 42 miljoen euro af. Warburg Pincus kocht het Belgische filiaal van het Italiaanse Banca Monte dei Paschi di Siena. Die verkoop maakte deel uit van een overeenkomst met de Europese Commissie. Zij gaf de Italiaanse overheid de toestemming om 5,4 miljard euro aan noodsteun te verstrekken aan Monte dei Paschi, in ruil voor een herstructurering.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud