Bancontact lonkt naar buitenlandse webshops

Online betalen met de smartphone ©RV DOC

De betaalmethode Bancontact wordt op meer buitenlandse webshops mogelijk. Het bedrijf sloot voor zijn mobiele oplossing een alliantie met Ingenico, de Franse wereldleider in betaaloplossingen.

Ongeveer 40 procent van de internetbetalingen met Bancontact/Mister Cash (BC/MC) gebeurt vandaag al op buitenlandse webshops. Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk vormen de topdrie. Het betaalbedrijf wil dat verder opvoeren en sluit daarvoor een alliantie met Ingenico.

De Franse betaalreus gaat de mobiele betaaloplossing van BC/MC voor buitenlandse webwinkels mogelijk maken. De betaaloplossing is voortaan wereldwijd beschikbaar als onderdeel van Ingenico Collect, een oplossing die verscheidene lokale en internationale betaalmiddelen als een bundel aanbiedt aan webshopuitbaters in de hele wereld.

Bij een mobiele betaling scant de consument eerst met zijn smartphone of tablet de QR-code - het vierkant met zwarte en witte blokjes - op het scherm en voert hij daarna zijn geheime pincode in. Er komt geen bankkaart of rekeningnummer meer aan te pas.

Momenteel bieden zowat 150 webshops de mobiele betaaloplossing van BC/MC al aan. 'Rekening houdend met het groot aantal betrokken handelaars tilt Ingenico met de Bancontact-app mobiele betalingen naar een nieuw niveau', zegt Kris De Ryck, CEO van BC/MC, zonder er cijfers op te willen plakken.

Het betaalbedrijf ziet mobiel betalen als aanvulling op de traditionele onlinebetaling met de bankkaart en kaartlezer. 'Handelaars kunnen beiden combineren, zodat ze zowel hun meer 'klassieke' als hun meer 'innovatieve' consumenten kunnen bereiken', zegt het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud