Bancontact/Mister Cash over het miljard transacties

©Photo News

Het aantal betalingen met Bancontact/Mister Cash is in 2012 voor het eerst over 1 miljard gegaan, om te stranden op 1,029 miljard of een groei van 5,7 procent tegenover het jaar ervoor. Dat meldt betaalspecialist Atos Worldline, de belangrijkste verwerker van betaaltransacties in ons land.

In totaal verwerkte Atos in 2012 1,47 miljard transacties verwerkt (+6,2%), wat neerkomt op gemiddeld 2.804 transacties per minuut. Het aandeel Bancontact/Mister Cash betalingen hierin overschreed voor het eerst het miljard. Het aantal Visa en MasterCard betalingen steeg vorig jaar met 10,5 procent, een snellere stijging dus dan voor Bancontact/Mister Cash maar in absolute cijfers met 164 miljoen nog een veel kleiner volume. 

Proton kalfde verder af: het aantal transacties daalde met een vijfde tot 40,3 miljoen. Dat komt door de invoering van de nieuwe tarifering voor handelaars voor het verwerken van kleine bedragen ingevoerd. Dat leidde tot een stijging van het elektronisch betalen van bedragen tot 10 euro van 12,6 procent. Ook de aankondiging dat Proton gaat uitdoven heeft het aantal transacties doen dalen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud