Bancontact tankt 15 miljoen euro extra kapitaal bij

Bancontact fuseert niet alleen met Payconiq, het tankt ook extra kapitaal bij. ©Photo News

De verse middelen dienen om het met Payconiq Belgium gefuseerde bedrijf te doen groeien.

Bancontact is een overbekende naam op de Belgische markt. Het betaaldienstenbedrijf, de marktleider in ons land voor elektronisch en mobiel betalen, is vooral bekend van de gelijknamige bankkaart. Daarnaast biedt de onderneming onder meer een app aan. 

In het voorjaar kwam Bancontact in het nieuws door een fusie met Payconiq Belgium aan te kondigen, de Belgische tak van de Europese betaaloplossing Payconiq. Die fusie is intussen ook effectief doorgevoerd, leren een aantal aktes in het Belgisch Staatsblad.

Het samengaan van de twee bedrijven gaat gepaard met twee kapitaalverhogingen. Een eerste, van bijna 2,6 miljoen euro, is een technisch gevolg van de fusie. Maar er is ook een tweede operatie, van 15 miljoen euro.

Door die laatste injectie stijgt het kapitaal van ruim 17 naar meer dan 32 miljoen euro. Volgens marketingdirecteur Lotta de Meulenaere dient die extra 15 miljoen euro om het nieuwe bedrijf Bancontact Payconiq te doen groeien.

Over die groeiplannen laat het bedrijf wel nog niet echt in zijn kaarten kijken. In de aankondiging van vorige maand over de nieuwe CEO stond wel dat het bedrijf werkt aan een eengemaakte betaalapp voor mobiele betalingen. In het najaar komt Bancontact Payconiq met meer informatie over de strategie, de toekomstvisie en nieuwe producten.

Het geld komt van de vijf aandeelhouders van de onderneming. Dat zijn de vier grootbanken - Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC - en AXA Bank.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud