Bank Degroof Petercam is geboren

Degroof-voorzitter Alain Philippson, Petercam-CEO Xavier Van Campenhout, Degroof-CEO Philippe Masset en Petercam-voorzitter Ludwig Criel ©Tim Dirven

De vermogensbeheerders Bank Degroof en Petercam hebben hun eerder aangekondigde fusie bezegeld. De familiale aandeelhouders achter beide financiële huizen verbinden zich wederzijds via een aandeelhoudersovereenkomst.

De fusieovereenkomst werd woensdag ondertekend. Zoals verwacht domineert Degroof in het fusiebedrijf, dat Bank Degroof Petercam zal heten. De grootste aandeelhouder wordt DSDC, een vehikel van de referentieaandeelhouders van Bank Degroof, met 50 procent. Holding Petercam, een vennootschap van de familiale aandeelhouers achter Petercam, zal ten minste 20 procent bezitten. Het saldo zal in handen zijn van de voormalige vennoten van Petercam, het management en het personeel, de financiële partners en de onderneming zelf.

Een aandeelhoudersovereenkomst zal DSDC en Holding Petercam met elkaar verbinden. De raad van bestuur van Bank Degroof Petercam zal samengesteld zijn uit zeven leden van het directiecomité, twee onafhankelijke bestuurders, vijf leden voorgedragen door DSDC en drie door Holding Petercam. De raad zal voorgezeten worden door Alain Philippson, die al voorzitter was van Bank Degroof.

De consolidatie van beide ondernemingen loopt via een fusie waarbij alle activa en passiva van Petercam getransfereerd worden naar de juridische entiteit Bank Degroof, zodat de nieuwe groep haar bankvergunning kan behouden. Het totale vermogen onder beheer zal uitkomen boven 50 miljard euro. Het eigen vermogen van de nieuwe groep zal na de fusie een kapitaalratio hebben van ten minste 15 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud