Bank of Jerusalem vraagt Dexia bod te herbekijken

Bank of Jerusalem heeft de Israëlische dochter van Dexia gevraagd zijn bod op de bank te heroverwegen. Dat heeft de beursgenoteerde Israëlische bank gemeld aan de beurs van Tel Aviv.

Voor de zomer was bekendgeraakt dat Bank of Jerusalem een bod van omgerekend 104 miljoen euro zou uitbrengen op de Israëlische dochter van Dexia, die eveneens deels op de beurs staat.

Maar begin deze maand bleek dat Dexia Bank Israël, voor 65,3 procent in handen van Dexia, het ongevraagde bod om onbekende redenen van de hand wijst. Nu vraagt Bank of Jerusalem het te herbekijken. Het is echter niet duidelijk welke motieven de bank daarvoor aanvoert.

Dexia had eerder gezegd, ondanks de afwijzing van het bod, te blijven uitkijken naar een overnemer voor zijn dochter. Die moet de deur uit omdat ze niet meer past in de bijgestelde strategie van de groep en wegens beweerde steun voor illegale joodse kolonies in Palestijnse gebieden. De desinvestering maakt geen deel uit van de afslanking die Dexia afsprak met Europa.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud