Bank van De Post wordt bpost bank

David Moucheron, de CEO van bpost bank (foto: Belga).

Bank van De Post wordt omgedoopt tot bpost bank. Dat kondigde de financiële instelling, die voor telkens de helft in handen is van Bpost en van BNP Paribas Fortis, dinsdag aan op een persconferentie.

De nieuwe benaming heeft te maken met de naamswijziging die aandeelhouder Bpost zelf twee jaar geleden onderging. Maar dat is volgens directievoorzitter David Moucheron niet de enige reden. 'Het is vooral de uiting van de modernisering van de bank die we de jongste drie jaar hebben doorgevoerd en waarbij we zwaar hebben geïnvesteerd.'

Het gaat onder meer om investeringen in een nieuw informaticaplatform en het renoveren van adviesruimtes in de postkantoren, waar de bank onderdak vindt. Volgens Moucheron is er in drie jaar tijd meer dan 30 miljoen euro geïnvesteerd in de kantoren. Bpost bank is aanwezig in alle Belgische gemeenten, volgens Moucheron overigens als enige Belgische bank.   

Bpost bank werd opgericht in september 1995. De bank heeft 10 miljard euro activa onder beheer en is daarmee de negende bank van het land. Naar aantal klanten (1,1 miljoen) is het zelfs de vijfde bank. De crisis legde de als veilig beschouwde bank geen windeieren. Sinds 2009 bedraagt de gemiddelde jaarlijkse groei 6,5 procent, tegen 4,2 procent voor de markt.

De naamswijziging zal tussen nu en eind 2013 geleidelijk worden doorgevoerd, om de kosten binnen de perken te houden. 'Als een goede huisvader', benadrukte Frédéric Jonnart, de directeur marketing en verkoop. De extra kosten voor het omdopen, boven op de uitgaven die al gepland waren, bedragen om en bij 1 miljoen euro. 

De bank kondigde ook aan begin volgend jaar uit te pakken met een internetspaarrekening, een segment van de markt waar ze nog niet actief is.

Bpost bank is al de derde financiële instelling die dit jaar van naam verandert. Eerder was dat het geval bij Dexia Bank (Belfius) en het Landbouwkrediet (Crelan). Ook Citibank België zal op korte termijn omgedoopt worden, na haar overname door BKCP (Crédit Mutuel Nord Europe).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud