Bankbestormer Revolut verdrievoudigt verlies

Nikolay Storonsky, de topman van Revolut, blijft ondanks de zware verliescijfers vol vertrouwen.

De ambitieuze Britse smartphonebank Revolut geldt als een van de hoogst gewaardeerde fintechbedrijven van Europa en groeit als kool. Maar dat vertaalt zich nog niet in winst.

Over heel 2019 leed Revolut 106 miljoen pond verlies, omgerekend 118,5 miljoen euro. Dat is ongeveer drie keer zoveel als het verlies dat de 'neobank' vorig jaar moest opbiechten.

Nochtans lopen de zaken als een trein, benadrukt topman Nikolay Storonsky. De omzet spurtte vorig jaar 180 procent hoger naar 162,7 miljoen pond (181,1 miljoen euro).

180 procent
omzet
De omzet van Revolut ging vorig jaar met 180 procent de hoogte in.

Tegelijk rondde Revolut, dat onder meer een app heeft om goedkoop geld over te maken naar het buitenland en prepaidkaarten aanbiedt, vorig jaar de kaap van de 10 miljoen gebruikers. Ook een verdrievoudiging in vergelijking met een jaar eerder.

Internationale expansie

Dat Revolut dan toch zo diep in het rood is gedoken, is volgens Storonsky te wijten aan de hoog oplopende investeringskosten. De groep zet volop in op nieuwe diensten en streeft een grotere internationale voetafdruk na. Revolut is trouwens al enkele jaren in België actief.

Vooralsnog heeft de coronacrisis nog niet te zwaar gewogen op Revolut, luidde dinsdag een statement. Het bedrijf boekte wel minder commssie-inkomsten, omdat klanten hun betaalkaarten minder bovenhaalden. Maar dat werd voor een flink deel gecompenseerd door de groeiende handel in cryptomunten, waar Revolut ook diensten voor aanbiedt.

Eerder had Storonsky al aangegeven dat Revolut zelfs op zoek wil gaan naar overnameprooien. Na een kapitaalronde in februari, waarbij Revolut nog eens 500 miljoen euro bijtankte, heeft de bankbestormer nog voldoende cash om concurrenten op te slokken die het wel moeilijk hebben door de pandemie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud