Bankconsultant Projective neemt controle over digitale talentscout

Stefan Dierckx richtte in 2006 Projective op als digitale coach voor banken. ©Photo News

Projective, de Belgische digitale coach voor financiële instellingen, speelt met een extra investering in IT-matchmaker Exellys in op de groeiende nood aan de juiste profielen in de branche.

Het Mechelse Exellys, dat zes jaar geleden werd opgericht door ondernemer Raf Seymus, profileert zich als een talentscout voor de digitale profielen. Steeds meer kmo's en ook grote ondernemingen hebben moeite om de juiste mensen te vinden om digitaal een versnelling hoger te schakelen.

Exellys screent talenten in een zeer vroeg stadium. Soms zitten ze nog op de schoolbanken.

Exellys screent de talenten in een zeer vroeg stadium - ze zitten soms nog op de schoolbanken - en begeleidt ze ook als ze hun eerste stappen in het bedrijfsleven zetten. 

De formule slaat aan, want Exellys zag zijn omzet de afgelopen vier jaar gemiddeld met ruim 40 procent aandikken. De groep heeft klanten als KBC, ING en Belfius. Twee jaar terug speelde Stefan Dierckx, de topman en de oprichter van de bankenconsultant Projective, al in op die forse groei door samen met fintechpionier Jurgen Ingels een belang van 25 procent te nemen in Exellys.

300 werknemers

Nu gaat Projective een stap verder een neemt het de controle over de IT-matchmaker door het belang van 51 procent van oprichter Seymus over te nemen. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt. Door de deal groeit Projective uit tot een consultant met meer dan 300 werknemers, goed voor een omzet van meer dan 45 miljoen euro. 

Op termijn moet ook de 25 procent van Dierckx en Ingels in Exellys in de handen van Projective komen. Seymus wordt bestuurslid bij Projective en wordt ook managing partner bij Stellar Labs, een opleidingscentrum dat voor zijn coaching onder andere een beroep doet op neurologische studies. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud