Banken kennen langer betaalpauze toe

Minister van FinanciĆ«n Alexander De Croo (links) en Febelfin-voorzitter Johan Thijs stelden in maart hun steunmaatregelen voor bedrijven en particulieren voor. ©BELGA

Bedrijven en particulieren die onder de coronacrisis lijden, kunnen nu tot eind dit jaar uitstel van betaling krijgen voor de afbetaling van hun woonkrediet of lening.

De regeling die de banken en de regering uitwerkten voor betaaluitstel wordt met twee maanden verlengd, meldt de Belgische bankenkoepel Febelfin.

Kort na de start van de lockdown kondigden de Belgische banken en de regering aan dat ondernemingen en particulieren een betaalpauze van maximaal zes maanden konden vragen. De uiterste deadline voor dat kosteloze betaaluitstel van kapitaal- en renteaflossingen lag toen op 31 oktober.

Die uiterste datum wordt nu dus verschoven naar 31 december. Ook wie nu nog betaaluitstel moet aanvragen kan van de nieuwe regeling genieten, zegt Febelfin.

Sinds de regeling in april van start ging, hebben de Belgische banken al 122.393 keer betalingsuitstel gegeven aan afnemers van een woonkrediet. Aan ondernemingen werd al 133.439 keer betaaluitstel verleend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud