Banken scharen zich achter mobiel betalen

ING en KBC zijn twee grootbanken die mee in het mobiele betalingssysteem stappen - Foto Imageglobe ©IMAGEGLOBE

Belgian Mobile Wallet, het bedrijf dat Belgacom en BNP Paribas Fortis opstartten om een mobiel betaalsysteem voor de Belgische markt te ontwikkelen, krijgt de steun van ING, KBC en Belfius. Dat brengt de lancering van het product, dat 'Sixdots' zal heten, weer een stap dichterbij.

Sixdots wil een complete winkelervaring bieden binnen een app op een smartphone. Daardoor kunnen consumenten hun smartphone gebruiken voor het kopen van goederen of diensten, het inruilen van kortingsbonnen of het gebruiken van klantenkaarten.

Sixdots moet in 2014 commercieel gaan, na een aantal proefprojecten. Het eerste, met een beperkt aantal gebruikers en handelaars, begint in januari en focust op e-commerce. Een met Sixdots uitgeruste app zal daarbij dienen om de kaartlezer en de kaart te vervangen bij internetbetalingen. In volgende stappen van de proeffase worden telkens extra toepassingen toegevoegd.

Lees ook

ING, KBC en Belfius gaan Sixdots niet alleen commercieel ondersteunen. Ze stappen ook mee in het kapitaal van Belgian Mobile Wallet. In hun kielzog volgen Bpost Bank, CBC, Record Bank, Fintro en Hello Bank, die Sixdots bij hun klanten zullen promoten.

Ook aan de zijde van de mobiele operatoren groeit de ondersteuning. Naast initiatiefnemer Belgacom, gaan nu ook Mobistar en Base als commerciële partners meewerken aan het systeem.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud