Banken verhogen limieten contactloos betalen

Vanaf 14 april worden de hogere limieten stapsgewijs ingevoerd voor de betaalterminals die onder de quarantainemaatregelen actief zijn. ©beobank

Klanten kunnen vanaf 14 april met de kaart tot 50 euro betalen zonder dat ze daarvoor hun pincode moeten invoeren.

Met die beslissing komt Febelfin, de koepel van de Belgische banken, tegemoet aan de vraag van een steeds grotere groep klanten. Contactloos betalen zonder pincode beperkt het risico op besmetting met het coronavirus omdat je als klant minder vaak je code moet intikken op betaalterminals die ook door anderen worden gebruikt. 

De Belgische banken hadden eind maart al aangegeven dat ze onderzochten of ze de limieten voor contactloos konden optrekken. Contactloos betalen met de bankkaart was tot dusver mogelijk voor betalingen tot 25 euro. Daarnaast was er nog een daglimiet van 50 euro voor wie meerdere betalingen na elkaar doet. Daar komt nu verandering in. Het plafond voor contactloze betalingen met de kaart wordt verhoogd naar 50 euro. De daglimiet bedraagt voortaan 100 euro. 

Febelflin wijst erop dat het de daglimiet niet naar een nog hoger bedrag kon tillen omdat de Belgische wetgeving dat nog niet toelaat. 

Stapsgewijs

Toch zult u nog even geduld moeten oefenen voor u voor die grotere bedragen kan gaan winkelen. Febelfin voert de hogere limieten pas in vanaf 14 april. Dat zal stapsgewijs gebeuren bij de betaalterminals die binnen de quarantainemaatregelen actief zijn.

'De maatregel blijft van kracht zolang dit nodig is en zal regelmatig geëvalueerd worden', zegt de bankenfederatie maandag nog in een persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud