Banken waarschuwen voor valse Card Stop-sms'jes

Phishing blijft in opmars, ondanks alle waarschuwingen van de financiële sector.

Sms'jes waarin ontvangers worden gevraagd hun bankkaart te deblokkeren via een link naar een website, zijn het werk van fraudeurs.

De bankenkoepel Febelfin en het betaalbedrijf Worldline waarschuwen er dinsdag voor dat steeds vaker sms'jes de ronde doen waarin Card Stop ontvangers vraagt hun kaart te blokkeren of te deblokkeren.

Maar die berichten blijken het werk van fraudeurs: Card Stop verstuurt dergelijke sms'en niet. De link in de omstreden berichtjes stuurt de ontvangers naar een valse website waar ze hun bankgegevens moeten doorgeven.

Febelfin en Wordline roepen in een persbericht op dat zeker niet te doen, omdat criminelen die info gebruiken om de rekening van hun slachtoffers te plunderen. 

Financiële instellingen waarschuwen al jaren dat ze nooit in een mail of via een aparte link naar pincodes of paswoorden voor internetbankieren vragen. Maar veel effect sorteren die campagnes niet. Omdat criminelen bij dit soort 'phishing' steeds verfijndere technieken hanteren, laten veel mensen zich alsnog rollen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud