Bankenfederatie vindt nieuwe CEO

Karel Baert.

Partner Karel Baert van Egon Zehnder volgt bij de bankenfederatie Karel Van Eetvelt op.

Febelfin moest op zoek naar een nieuwe CEO na de overstap van Karel van Eetvelt naar voetbalclub RSC Anderlecht. Van Eetvelt start op 1 april bij Anderlecht en zijn opvolger Karel Baert start op 15 april.

Karel Baert, Master in de Rechten, startte zijn loopbaan in 1985 bij Braun, Claeys, Verbeke (nu Allen & Overy) als advocaat bij de Brusselse balie. Nadien werkte hij tien jaar bij Deutsche Bank in diversie functies in België en Duitsland. In 1995 stapte hij over naar Bpost waar hij aan de wieg stond van de oprichting van Bpost Bank. Sinds 2000 werkt hij voor Egon Zehnder, een wereldwijd managementadvies en executive search bedrijf.

'Bruggenbouwer'

'Karel Baert beschikt over een jarenlange ervaring in de financiële sector en meer specifiek in retail, corporate en private banking', zegt Febelfin-voorzitter Johan Thijs. 'Hij heeft bovendien met nationale en internationale bedrijven en organisaties in de financiële sector, in het bedrijfsleven en in politieke kringen samengewerkt. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat Karel als ervaren bruggenbouwer de visie en de strategie van de federatie verder zal waarmaken.'

'In het kader van de huidige corona crisis is het voor de financiële sector essentieel haar maatschappelijke rol te vervullen door een adequaat antwoord te bieden op de uitzonderlijke uitdagingen die zich stellen', voegt Karel Baert toe.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud