Beheerde vermogens in de lift bij Delen en Bank J. Van Breda

Jacques Delen, de voorzitter van Delen Private Bank. ©Dries Luyten

Delen Private Bank en Bank J. Van Breda, die samen de bankpoot van de holding Ackermans & van Haaren (AvH) vormen, kenden een sterke jaarstart, meldt AvH.

2018 eindigde wat in mineur voor beide Antwerpse banken. De dalende beurskoersen wogen zwaarder door de komst van nieuwe klanten, waardoor de vermogens onder beheer zakten. Maar dankzij de beursremonte in het eerste kwartaal van dit jaar lijkt die dip alweer vergeten.

40,9 miljard
Vermogen
Het door Delen Private Bank beheerde vermogen bedroeg eind maart 40,9 miljard euro.

Bij Delen Private Bank steeg het beheerde vermogen van klanten op de Belgische markt van 27,7 miljard euro eind vorig jaar naar 29,7 miljard euro eind maart. Inclusief de Britse en Nederlandse activiteiten (respectievelijk JM Finn en Oyens & Van Eeghen) staat de teller op 40,9 miljard euro, of 3,1 miljard meer dan drie maanden eerder.

Nieuwe topman

Delen, dat kantoren heeft in het hele land, kreeg recentelijk een nieuwe topman. René Havaux volgde eind maart Paul De Winter op als CEO. Het gaat niet om een radicale koerswijziging, want beiden werken al bijna twintig jaar samen. Pater familias Jacques Delen is nog steeds voorzitter van de raad van bestuur.

Bank J. Van Breda kende 'sterke commerciële prestaties', zegt de moederholding Ackermans & van Haaren . Het voor cliënten beheerde vermogen steeg eind maart tot 15,1 miljard euro, tegenover 14,3 miljard eind vorig jaar. Het gaat om 5,1 miljard euro klantendeposito's en 10 miljard euro aan beleggingsproducten, die gedeeltelijk bij zusterbank Delen geplaatst zijn. 

Van Breda herlanceerde bijna een jaar geleden zijn dochterbank ABK als Bank de Kremer, maar geeft voorlopig geen commentaar over de eerste commerciële resultaten van de vernieuwde bank.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect