Bekende strafpleitster Nathalie Buisseret buigt zich over Arco

Nathalie Buisseret. ©BELGA

De topadvocate gaat zich bij het kantoor SQ Law onder meer bezighouden met het Arco-dossier en de mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheid van Belfius.

Dinsdag raakte bekend dat twee actiegroepen van gedupeerde Arco-coöperanten de krachten bundelen en onder de naam ArcoClaim een nieuw offensief starten tegen de Belgische staat, Belfius en Beweging.net. Hun doel: een vergoeding krijgen voor hun geleden verlies. Ze roepen daarbij de professionele hulp in van de Nederlandse claimexpert Ab Flipse en zijn team.

Ruim een jaar geleden figureerde Nathalie Buisseret in de reeks 'Strafpleiters' op Canvas.

ArcoClaim wordt bijgestaan door de advocaten Geert Lenssens en Niels Van Campenhout van het kantoor SQ Law. Zij krijgen vanaf juni versterking van de bekende strafpleitster Nathalie Buisseret. Zij start dan bij SQ Law.

Onaangetast

Ze zal zich er onder meer bezighouden met het onderzoek naar de mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheid van Belfiius in het Arco-dossier. De advocaten nemen de bank in het vizier omdat ze tot een jaar geleden op de rekeninguittreksels van haar klanten bleef vermelden dat de waarde van hun Arco-deelbewijzen onaangetast was.

Buisseret staat bekend als een van de beste (vrouwelijke) strafpleiters van het land. Ze vormde tot enkele jaren geleden een advocatenkantoor met Sven Mary. Daarna startte ze haar eigen kantoor op. Buisseret is al een kwart eeuw strafpleiter en trad aan in tientallen assisenprocessen. Ruim een jaar geleden figureerde ze in de reeks 'Strafpleiters' op Canvas.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud