Belfius al op zoek naar nieuwe voorzitter

Jos Clijsters is al sinds 2014 voorzitter van de raad van bestuur van Belfius. Tussen 2011 en 2014 was hij er CEO. ©Photo News

Zes maanden nadat Jos Clijsters zichzelf heeft opgevolgd als voorzitter van Belfius heeft de staatsbank al de zoektocht naar zijn opvolger gelanceerd. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen.

Volgens onze informatie leidt de headhunter Egon Zehnder de zoektocht in goede banen. Tegen wanneer de nieuwe voorzitter gevonden moet worden, is onduidelijk.

Belfius was vorig jaar ook al op zoek naar een nieuwe voorzitter. Die speurtocht dreigde op een impasse uit te draaien, omdat de vrees reëel was dat de topfavoriet Filip Dierckx (ex-BNP Paribas Fortis) niet door de strenge screening van de Nationale Bank en de Europese Centrale Bank zou geraken. Die toezichthouders moeten uitmaken of bestuurders en managers in de banksector 'fit and proper' zijn voor de job.

Twee jaar

Om de stabiliteit en continuïteit van Belfius te garanderen bood voorzitter Jos Clijsters (70) aan maximaal twee jaar langer op post te blijven, een voorstel dat minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) maar al te graag aanvaardde. Clijsters’ mandaat werd in april, op de algemene vergadering van Belfius, met twee jaar verlengd.

De jongste maanden waren er voorzitterswissels bij de andere grote financiële instellingen in ons land. Koenraad Debackere volgde Thomas Leysen op als voorzitter van KBC en Eric Boyer gaf bij ING België de voorzittershamer door aan Diego du Monceau. Bij BNP Paribas Fortis volgde Herman Daems zichzelf op.

Ludwig Criel is dan weer aan zijn laatste jaar bezig als voorzitter van de private bank Degroof Petercam. Daar zoekt de headhunter Russell Reynolds naar een opvolger.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud