Advertentie

Belfius biedt beleggers flats aan

Het doelpubliek bestaat vooral uit vastgoedbeleggers die de flats na aankoop meteen willen verhuren. ©BELGAIMAGE

Belfius Immo, het vastgoedfiliaal van de staatsbank, gaat resoluut voor de verkoop van nieuwbouwappartementen aan vermogende particulieren.

De vastgoeddivisie van Belfius realiseerde al honderden projecten voor openbare besturen, maar de initiatieven voor particulieren, zoals het woonproject Leskoo in Oudenaarde in samenwerking met de ontwikkelaar Besix, bleven onder de radar.

Daar komt nu verandering in. Belfius Immo, dat sinds kort ook een eigen website heeft die zich richt op particuliere vastgoedinvesteerders, heeft de ambitie om een grote speler op de residentiële markt te worden.

Drie projecten

300
Belfius Immo wil 300 appartementen per jaar op de markt brengen.

In Oudergem staat een eerste project van 54 appartementen in de steigers. De helft is al verkocht.

Ook een project in Namen (27 appartementen) wordt gecommercialiseerd. Binnenkort volgen onder meer Waregem en Brugge.

Stadscentra

De bank hoopt vanaf volgend jaar zo’n 300 appartementen per jaar op de markt te brengen. ‘We mikken op een nationale dekking’, zegt Vincent Sneyers, de CEO van Belfius Immo. ‘We kiezen voor stadscentra met huurpotentieel.’

Het doelpubliek bestaat vooral uit vastgoedbeleggers die de flats na aankoop meteen willen verhuren. Die groep is goed voor 70 procent van de appartementen die Belfius Immo tot nu kon slijten. Slechts 30 procent werd als eigen woonst aangeschaft.

3,5 procent rendement

Volgens Sneyers komt het grotere vastgoedaanbod er op verzoek van de klanten. ‘Het gaat om het cliënteel dat zijn beleggingen wil diversifiëren in een periode van lage rente en schommelingen op de financiële markten.’

Het geschatte brutohuurrendement zal in de buurt van 3 tot 3,5 procent liggen, afhankelijk van de ligging van het project. ‘Rendementen van 5 of 6 procent aankondigen zou niet realistisch zijn’, zegt Sneyers, die een ploeg van 12 mensen leidt.

Het vastgoedoffensief kadert in Belfius’ zoektocht naar nieuwe inkomsten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud