opmerkelijk

Belfius gaat de jeugd van Anderlecht sponsoren

Een dag na de eerste trainingsdag van Vincent Kompany kondigt Belfius aan dat het de jeugdacademie van RSC Anderlecht zal sponsoren. ©Photo News

De komst van sterspeler Vincent Kompany naar Anderlecht schudt ook de Belgische banksector wakker. Belfius heeft aangekondigd dat het voortaan de jeugdacademie van RSCA sponsort.

Met de nieuwe trainer-speler Kompany heeft die jeugdacademie het ideale uithangbord. 'Vince the prince' was een product van de jeugdwerking van Anderlecht voor hij aan zijn internationale carrière begon.

Toch is de deal tussen Belfius en RSCA opmerkelijk, omdat BNP Paribas Fortis sinds jaar en dag - 38 jaar om precies te zijn - hoofdsponsor is van de Brusselse ploeg. Eerder dit jaar verlengde BNP Paribas Fortis nog het sponsorcontract tot 2021.

Voet tussen de deur

Probeert Belfius een voet tussen de deur te krijgen bij paars-wit? 'Nee, we willen geen steek uitdelen aan BNP Paribas Fortis', zegt de woordvoerster van Belfius. 'Het gaat om twee verschillende dossiers. We willen als sponsor vooral de jeugdwerking ondersteunen in het voetbal. We doen dat al in Vlaanderen via een deal met Club Brugge en in Wallonië via Charleroi. Met het contract met RSCA komt daar nu Brussel bij. We zijn alleen hoofdsponsor van de nationale hockeyteams. Als hoofdsponsor in het voetbal hebben we al jaren afgehaakt.'

BNP Paribas Fortis zegt geen graten te zien in de nieuwe zet van Belfius. 'Meerdere partners kunnen elkaar aanvullen in hun sociale, sportieve en artistieke engagementen', klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud