Advertentie
netto

Belfius lanceert onlinebankieren met Itsme

©itsme

Na ING maakt nu ook Belfius ondertekenen met de smartphone-app Itsme mogelijk. De bankkaartlezer wordt daardoor op termijn overbodig.

Vanaf vandaag kunnen klanten van Belfius Bank zich op het onlineplatform Belfius Direct Net (meer dan 700.000 actieve gebruikers, 4 miljoen sessies per maand) aanmelden en hun verrichtingen tekenen met hun smartphone en de app itsme.

'Voor de klanten vormt Itsme vanaf vandaag dus een alternatief voor de Belfius-bankkaartlezer. Al kunnen ze die natuurlijk wel blijven gebruiken om in te loggen en transacties te bevestigen', zegt de bank, die erop wijst dat het via Itsme sneller gaat.

De identiteitsapp Itsme is een sectoroverschrijdend initiatief dat eind mei gelanceerd werd met de steun van de federale overheid. Het moet in België uitgroeien tot de standaard voor digitale identiteit die alle wachtwoorden op het web vervangt.

Eén app en één geheime vijfcijferige code volstaan om toegang te krijgen tot de verschillende digitale diensten die de partners van het project aanbieden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud