Advertentie
Advertentie

Belfius trekt campagne voor WK-lening in

Rode Duivel Romelu Lukaku - Foto Belga ©BELGA

Staatsbank Belfius trekt haar reclamecampagne terug waarbij promotie werd gemaakt voor leningen om het WK voetbal in Brazilië bij te wonen. Dat heeft Belfius-woordvoerster Moniek Delvou vrijdag gezegd in het Radio 1-programma 'De ochtend'.

Op de campagne was kritiek gekomen, omdat de lening gepaard ging met een interest van 10 procent. 'Ethisch onverantwoord', zei consumentenorganisatie Test-Aankoop daarover.

'We hebben de reacties onderschat', aldus Belfius-woordvoerster Delvou. 'We beseffen dat de campagne zou kunnen choqueren en we hebben beslist om de boodschappen vandaag nog weg te halen.'

De bank wijst erop dat de campagne enkel online werd gevoerd en bij solvabele klanten, en dat de klanten erop werden gewezen dat het om een dure lening ging. Volgens de woordvoerster hebben ongeveer 2.000 klanten de boodschap aangeklikt.

Ivo Mechels, de woordvoerder van Test-Aankoop, liet via de microblogsite Twitter al weten tevreden te zijn met de beslissing van Belfius.

 

Bravo #belfius voor het terugtrekken van de reclame voor #voetballeningen. Onze ethische vragen worden daarmee beantwoord. #deochtend— Ivo Mechels (@ivomechels) December 13, 2013

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud