netto

'Belg kent een op de drie banken in ons land'

ING blijkt volgens een rondvraag de bekendste bank in België. ©ANP

Ondanks meerdere reclamecampagnes slagen heel wat banken er niet in een belletje te doen rinkelen bij consumenten in ons land. Dat geldt vooral voor de neobanken, die hun diensten enkel via smartphone aanbieden.

De Belg kent gemiddeld 31,2 procent van de banken in ons land bij naam. Dat blijkt uit een rondvraag van de vergelijkingssite TopCompare eind vorig jaar bij ruim duizend Belgen. ING België is de bekendste bank van het land (86,6%), op de voet gevolgd door BNP Paribas Fortis (86,2%) en Belfius (84,9%). KBC staat in de ranking van meest herkende bankmerken vijfde. Bpost bank, dat eind vorig jaar volledig onder controle kwam van BNP Paribas Fortis, staat vierde.

31,2%
De Belg kent gemiddeld 31,2 procent van alle banken in ons land bij naam.

De neobanken, die zich met smartphonediensten als bankbestormers profileren, moeten nog aan hun naambekendheid werken. Nieuwkomer Aion scoort het best in dat segment - ongeveer een op de tien consumenten zegt de merknaam te kennen. Internationale spelers als N26, Revolut of Bunq halen minder dan 5 procent.

Voor reputatie scoren de klassieke banken erg hoog in de enquête, maar het goud gaat naar de nieuwkomer NewB, dat net voor KBC en Argenta staat.

De nieuwkomer NewB scoort het hoogst voor reputatie.

De vergelijkingssite Topcompare werd bijna zes jaar geleden opgericht en maakt deel uit van de holding Compare Europe, dat op zijn beurt wordt gecontroleerd door de Londense investeerder Nova Founders Capital. Ook Paypal-oprichter en N26-aandeelhouder Peter Thiel is een van de geldschieters van Topcompare.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud