Bijna kwart meer winst voor Credit Suisse

Brady Dougan, de CEO van Credit Suisse ©Bloomberg

Dankzij de sterke beurzen en de private banking-activiteiten boekte Credit Suisse in het eerste kwartaal bijna een kwart meer winst dan een jaar eerder. Brady Dougan kan zo met een gerust hart de fakkel doorgeven.

De nettowinst steeg in de eerste drie maanden met 23 procent tot 1,054 miljard Zwitserse frank. Dat is hoger dan verwacht: analisten rekenden volgens Reuters op 1,034 miljard frank. Een analist stelde dat ‘toegenomen turbulentie op de financiële markten leidde tot meer activiteit bij cliënten’. Topman Brady Dougan sprak van een kwartaal met sterke prestaties.

Een groot deel daarvan is te danken aan het gulle beleid van de centrale banken. De Federal Reserve pompte jarenlang geld in de economie – waarvan een deel doorstroomde naar de beurzen – en nu doe de Europese Centrale Bank hetzelfde.

Credit Suisse wist naar eigen zeggen de impact van de duurdere Zwitserse frank goed op te vangen. Half januari schokte Zwitserland de financiële markten door de koppeling tussen de koers van de eigen munt en de euro los te laten.

Brady Dougan, voor wie het de laatste kwartaalcijfers zijn, heeft de afgelopen tijd de activiteiten op het gebied van zakenbankieren verkleind. Dat gebeurde onder druk van toezicht- en aandeelhouders na de financiële crisis. Marktvorsers verwachten dat de opvolger van Dougan, Tidjane Thiam, verder zal gaan met het verkleinen van het financiële concern, om het slagvaardiger te maken. Eind juni neemt hij de fakkel over.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud