BNP Paribas boekt winstsprong dankzij herstel beurzen

©EPA

De Franse bankreus kon de winst in het eerste kwartaal met 22 procent opkrikken tot 1,9 miljard euro.

BNP Paribas  kon de inkomsten sneller laten stijgen dan de kosten. De inkomsten stegen met 3,2 procent naar 11,4 miljard euro. Het herstel van de beurzen begin dit kwartaal, na de neergang van eind vorig jaar, zette een turbo op de zakenbankdivisie. De bank kon ook een meerwaarde puren uit de verkoop van haar belang in de Indiase verzekeraar SBI Life. De kosten stegen met 2,3 procent.

Bij de bank BNP Paribas stegen de inkomsten in het eerste kwartaal sneller dan de kosten.

In ons land kende de divisie retailbanking (een deel van de activiteiten van BNP Paribas Fortis) 4 procent meer kredieten toe. De deposito's gingen 4,1 procent hoger. Maar die hogere volumes konden de impact van de lagere rente niet helemaal opvangen. De inkomsten daalden met 2 procent. De winst voor belastingen kelderde van 79 miljoen euro naar 21 miljoen euro.

LyfPay

BNP Paribas bevestigt dat het zijn universele mobiele betaaldienst LyfPay dit jaar in ons land zal uitrollen. In Frankrijk, waar de dienst al twee jaar bestaat, zijn er al 1,6 miljoen downloads. 'Het plan voor de digitale transformatie wordt succesvol geïmplementeerd', zegt CEO Jean-Laurent Bonnafé.

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud