Advertentie
Advertentie

BNP Paribas Fortis biedt bedrijven groene consulting

©Photo News

BNP Paribas Fortis gaat bedrijfsklanten voortaan bijstaan om makkelijker aan de duurzaamheidscriteria te voldoen. De bank sluit een partnership met het groene consultancybureau Climact.

Het consultancybureau Climact uit Louvain-la-Neuve staat bedrijven al 14 jaar bij met advies over hoe ze hun CO2-uitstoot kunnen verlagen.

Onder meer Unilever, Colruyt en Luminus staan op de klantenlijst. Ook de spoorwegbeheerder Infrabel of het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen kloppen bij Climact aan voor strategisch en juridisch advies. Sinds de Europese Commissie afgelopen zomer haar plannen bekendmaakte om Europa tegen 2050 volledig klimaatneutraal te maken is het belang van zulke consultancydiensten alleen maar toegenomen.

BNP Paribas Fortis heeft nu een partnerschap gesloten met Climact zodat de bedrijfsklanten van de bank ook beroep kunnen doen op de diensten van het Waalse bureau. De bank biedt die klanten nu al groene leningen en obligaties aan, net als financiering van hernieuwbare energie.

Klimaatstresstest

BNP Paribas Fortis-topman Max Jadot heeft eerder al gewaarschuwd dat ondernemers in de toekomst steeds gedetailleerder zullen moeten uitleggen wat ze doen om hun klimaatrisico's in te dijken wanneer ze met hun bankier praten. Op lange termijn bestaat de kans dat wie geen afdoend antwoord kan geven op die vragen niet langer in aanmerking komt voor een krediet.

De Europese Centrale Bank dringt er bij de banken van de eurozone op aan dat ze kunnen uitleggen hoe zij de klimaatrisico's opvangen. Daarom onderwerpt Frankfurt de banken begin volgend jaar aan een klimaatstresstest. Volgens een rondvraag van het persagentschap Bloomberg willen de banken die testen uitstellen omdat ze nog over te weinig details van hun klanten beschikken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud