Advertentie
Advertentie

BNP Paribas Fortis schuift loondebat op lange baan

Max Jadot, de CEO van BNP Paribas Fortis ©BELGA

BNP Paribas Fortis stelt het sociaal overleg over een afzwakking van de anciënniteitsregels uit tot na de sociale verkiezingen van mei 2016. Een belangrijke testcase voor een 'herverdelend' loonbeleid tussen jong en oud wordt zo op de lange baan geschoven.

BNP Paribas Fortis, de grootste bank van België, kondigde eind vorig jaar aan het loonstelsel waar 14.000 werknemers onder vallen te willen hervormen. Het personeelsbudget zou herverdeeld worden, met een hogere vergoeding voor de productiefste talenten en tragere loonstijgingen voor de oudere werknemers die nog historische privileges genieten.

De directie had als ambitie met de vakbonden een 'pact inzake inzetbaarheid (employability)' te sluiten. De beoogde loonherverdeling is daar maar een deel van. De werknemer moet ook op oudere leeftijd over de nodige vaardigheden beschikken om weerbaar te zijn in het bedrijf of op de arbeidsmarkt. BNP Paribas Fortis is bereid daar de nodige coaching en medische begeleiding voor te organiseren.

Maar het sociaal overleg sprong in april af. Volgens de directie 'verwierpen de vakbonden systematisch alle cruciale voorstellen om tot een meer evenwichtige verdeling van de salarismassa te komen.' De vakbonden reageerden perplex en spraken van een 'cultuurbreuk' in het sociaal overleg binnen de bank.

Sommigen koesterden de hoop dat de sociale onderhandelingen na de zomervakantie heropgestart zouden worden. Maar de directie wacht liever tot na de sociale verkiezingen van mei volgend jaar, waardoor het netelige dossier op de lange baan wordt geschoven. Wellicht wordt binnen de directie gevreesd voor een opbod onder de vakbonden tijdens de kiescampagne, wat de onderhandelingen met de directie onmogelijk zou maken. De bonden vrezen dan weer dat de personeelsdienst van BNP Paribas Fortis met eenzijdige maatregelen op de proppen zal komen waar de vakbonden geen goedkeuring over moeten geven.

'Er zijn op dit moment geen discussies met de vakbonden aan de gang, gezien het klimaat tijdens de vorige onderhandelingen. We gaan ervan uit dat de discussies zullen hernemen na de sociale verkiezingen', zegt Filip Dierckx, de nummer twee van BNP Paribas Fortis en bevoegd voor human resources, in een conference call over de halfjaarcijfers.

CEO Max Jadot benadrukt dat de bank in het eerste halfjaar 400 aanwervingen deed. Over het hele jaar 2015 verwacht hij uit te komen rond 700 aanwervingen. BNP Paribas Fortis zegt er intussen in geslaagd te zijn haar kosten-inkomstenratio in België terug te brengen tot onder 70 procent, tot 68 procent. Die verhouding is een belangrijke indicator voor de efficiënte werking van de bank.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud