netto

BNP Paribas Fortis snoeit fors in spaarrentes

©Photo News

De grootste bank van België - en haar dochter Fintro - verlagen op 1 september de rente op enkele nichespaarrekeningen.

De getrouwheidspremie van de Sterrekening, waarop spaarders maximaal 9.000 euro per jaar kunnen sparen, zakt van 0,45 procent naar het wettelijk minimum van 0,10 procent. Een spaarder krijgt een getrouwheidspremie als hij zijn geld minstens een jaar laat staan. De basisrente van de Sterrekening bedraagt 0,01 procent, het wettelijk minimum.

Op de Hello4You-rekening zakt de basisrente van 0,35 naar 0,01 procent. Die spaarrekening is bestemd voor 18- tot 27-jarigen. De getrouwheidspremie blijft 0,20 procent. Het maximumspaarbedrag is 6.000 euro per jaar. Op de Woonspaarrekening blijft de basisrente 0,01 procent, maar zakt de getrouwheidspremie van 0,45 naar 0,20 procent. De rekening is bestemd voor 18- tot 35-jarigen. Het maximumspaarbedrag is 6.000 euro per jaar.

Aanhoudend lage rente

De renteverlaging is een gevolg van de marktomstandigheden en de aanhoudend lage rente, zegt een woordvoerster. De basisrente en de getrouwheidspremie van het klassieke spaarboekje van BNP Paribas Fortis veranderen niet omdat die al enkele jaren geleden zijn verlaagd naar de wettelijke minima van respectievelijk 0,01 en 0,10 procent.

Fintro, een dochter van BNP Paribas Fortis, verlaagt de basisrente of de getrouwheidspremie op de Jongerenspaarrekening, de Blue Vision-spaarrekening en het Woonsparen.

De meeste banken hebben al geruime tijd geleden de spaarrentes op de klassieke spaarboekjes verlaagd naar het wettelijk minimum. Ze geven vaak wat hogere rentes op spaarrekeningen waaraan bepaalde voorwaarden zijn verbonden, zoals een maximum spaarbedrag per maand of per jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud