Advertentie
Advertentie

BNP Paribas Fortis trekt loon jonge toppers op

©Frank Toussaint

Zowat 300 talentvolle jonge bankiers bij BNP Paribas Fortis krijgen vanaf april uitzicht op een flinke loonsverhoging, zodat ze aan boord blijven. Met dank aan het volledig herdachte verloningsmodel dat van start gaat.

Het is al jaren een heikel punt in de banksector. Een jonge, veelbelovende bankier met een maandloon rond 2.600 euro bruto moet vaak vaststellen dat een oudere collega het dubbele verdient. Niet omdat die collega beter presteert, maar omdat hij geniet van historisch verworven loonprivileges.

BNP Paribas Fortis wil iets aan die scheeftrekkingen doen en sloot daarover in februari een baanbrekend sociaal akkoord voor de zowat 13.000 werknemers en middenkaders. Die cao, die volgende maand ingaat en tot eind 2018 werkzekerheid garandeert, steunt op twee principes.

Advertentie

De banken moeten alles uit de kast halen om aantrekkelijk te ogen als werkgever.

Het eerste is meer keuzevrijheid voor de werknemer. Een deel van de lonen, zoals de dertiende maand en voor sommigen het vaste maandloon boven 4.700 euro, wordt niet meer in cash, maar in ‘units’ uitbetaald. Dat zijn een soort aankoopbonnen, waarmee de werknemer zelf zijn pakket extralegale voordelen kan samenstellen. Milieuvriendelijke alternatieven voor de bedrijfswagen krijgen een gunsttarief. De omzetting van de ‘units’ in cash blijft mogelijk.

Het tweede principe is een herverdeling van de totale loonmassa, ten voordele van de twintigers en jonge dertigers. De besparingen dankzij het units-systeem en de afzwakking van anciënniteitsregels scheppen ruimte om de meest belovende jonge werknemers sneller een loonsverhoging te geven. Het moet vermijden dat ze het bedrijf verlaten.

Dat alles wordt nu concreet. De units komen op 1 januari voor het eerst op de loonbrief. De werknemers moeten dezer dagen te kennen geven of ze die units in cash willen omzetten.

+30 procent

Vanaf april zijn de eerste loonsverhogingen voor jonge toptalenten mogelijk. Volgens HR-directeur Bert Van Rompaey komen er zowat 300 werknemers in aanmerking. Bedragen noemt hij niet, alleen percentages. Het budget voor loonsverhogingen stijgt met 30 procent in 2018 en zal in 2020 zowat 60 procent hoger liggen dan dit jaar.

De vakbond LBC-NVK schat dat de bank via het units-systeem minimaal 120.000 tot 150.000 euro per jaar aan loonkosten zal besparen. De bank heeft beloofd het personeelsbudget niet te zullen verlagen en de besparingen te herinvesteren in de jonge talenten. Dat zou voor de 300 veelbelovende toppers neerkomen op een extra loon van 400 tot 500 euro per jaar. ‘Dat is het minimum’, beklemtoont Marnix Aerssens van LBC. ‘Hoe meer units er gebruikt worden, hoe meer er in de pot komt.’

Slok op een borrel

Volgens Van Rompaey zal de jaarlijkse enveloppe voor herverdeling beduidend hoger liggen dan 150.000 euro. ‘Voor de jonge werknemer zal zijn loonsverhoging een slok op de borrel schelen. Het zal geen habbekrats zijn’, zegt hij.

De banken moeten alles uit de kast halen om aantrekkelijk te ogen als werkgever. De ‘war for talent’ woedt niet alleen voor digitale profielen, zegt Aerssens. ‘De loonsverhogingen moeten vooral vermijden dat talentrijke jongeren in commerciële functies de bank verlaten.’

BNP Paribas Fortis koppelt nog op andere manieren de verloning sterker aan de individuele prestatie. Zo wordt het budget voor uitzonderlijke premies, waarmee de bank de individuele topprestaties van het afgelopen jaar beloont, verdrievoudigd. Die uitzonderlijke eenmalige premie komt bovenop de collectieve bonus.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.