BNP Paribas Fortis zet werknemers uit coronaregio's thuis

Werknemers van BNP Paribas Fortis die naar landen zijn geweest waar het coronavirus is vastgesteld, mogen minstens twee weken niet naar kantoor komen.

Dat zegt de bank in een mail aan alle personeelsleden. Werknemers die na een privé- of professionele trip uit risicogebieden terugkomen - China, Thailand, Hongkong, Macao, Singapore, Zuid-Korea en de Noord-Italiaanse regio's Veneto en Lombardije - moeten minstens veertien kalenderdagen wachten voor ze opnieuw naar kantoor komen. In overleg met hun manager kunnen ze telewerken, vakantie of recuperatie opnemen.

Dezelfde instructies gelden voor werknemers die in nauw contact zijn geweest met iemand die symptomen vertoont en positief testte voor Covid-19.

De bank vraagt haar managers informatie te verzamelen over wie toch binnen veertien dagen na zijn bezoek aan een risicogebied op kantoor is geweest. Zo wil BNP Paribas Fortis weten met welke collega's die mensen contact hebben gehad. Als managers weten dat werknemers met vakantie zijn in een risicogebied, moeten ze proactief contact met hen opnemen.

De bank schort ook alle zakenreizen naar risicogebieden tot nader order op. Internationale zakenreizen, ook naar Parijs, moeten intern eerst worden goedgekeurd. Geplande vergaderingen met meer dan tien mensen, onder wie internationale deelnemers, worden uitgesteld.

Ook ander financiële groepen als Citigroup, Deutsche Bank en Credit Suisse nemen gelijkaardige maatregelen, aldus het persbureau Reuters. Alle niet-belangrijke reizen naar Noord-Italië worden verboden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud