BNP Paribas slikt 9 procent winstdaling

©REUTERS

De Belgische retailbankactiviteiten van BNP Paribas zien de winst krimpen door lagere rente-inkomsten.

De nettowinst van BNP Paribas  kwam in het derde kwartaal uit op 1,9 miljard euro. Dat is 8,8 procent minder dan vorig jaar maar wel boven de gemiddelde analistenverwachting. 

De inkomsten (nettobankresultaat) stegen met 5,3 procent tot 10,9 miljard euro. 'De activiteit stijgt dit kwartaal in de drie operationele pijlers, in een klimaat van vertragende economische groei, al is die groei nog altijd positief in Europa, en in het bijzonder in Frankrijk', luidt het in een persbericht. 

Het brutobedrijfsresultaat stijgt zelfs met 13 procent als gevolg van kostenbesparingen. Door hogere belastingen en het uitblijven van uitzonderlijke meevallers komt het nettoresultaat evenwel onder dat van vorig jaar uit. 

België

De Belgische retailtak (Retail Bank Belgium, RBB) vertoont 'een ondersteunende commerciële activiteit'. De deposito's stegen met 5,7 procent en de kredieten met 4,3 procent. Dat vertaalde zich niet in de inkomstencijfers. Het nettobankresultaat van RBB zakte met bijna 4 procent tot 853 miljoen euro. Dat was onder andere te wijten aan dalende rente-inkomsten (-4,8%) en lagere commissies (-0,9%).

Het brutobedrijfsresultaat van RBB kwam uit op 312 miljoen euro, een daling van 3,7 procent. Het bedrijf meldt voorts dat het herstructureringsplan in België volop in uitvoering is. Sinds eind september werden al 78 agentschappen gesloten. Tegen 2021 moeten er nog eens 216 de deuren sluiten. 

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar staat het brutobedrijfsresultaat voor RBB op 726 miljoen euro, een daling van 7,9 procent tegenover vorig jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud