BNP Paribas versterkt zich in Polen

Roger Federer in actie op het tornooi van Indian Wells in de VS. BNP Paribas is een van de grote sponsors van het tenniscircuit. ©AFP

De Franse bankreus BNP Paribas, die de Belgische staat als belangrijkste aandeelhouder heeft, breidt zijn activiteiten in Polen uit met een overname van 775 miljoen euro.

BNP Paribas is niet alleen in ons land, Frankrijk en Italië een belangrijke speler op de financiële markt. In Polen, om maar dat voorbeeld te nemen, is het Franse concern met dochter BGZ BNP Paribas de zesde grootste bank

De Fransen versterken die positie nu door de Poolse activiteiten van de Oostenrijkse Raiffeisen Bank International, die net als KBC een sterke positie heeft in Oost-Europa, bijna helemaal te kopen voor 775 miljoen euro. Raiffeisen Bank Polska beheert deposito's ten bedrage van 8 miljard euro. De kredieten voor particulieren en ondernemingen bedragen ongeveer 4,5 miljard euro.

BNP Paribas zal de Poolse tak van Raiffeisen, dat er nooit een stevige greep op kreeg, samensmelten met BGZ BNP Paribas.

De deal verzwakt de kapitaalbuffer van de Franse groep licht, maar zal op termijn een positieve bijdrage leveren aan de winst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud