Advertentie

Bonden Commerzbank willen monsterfusie definitief afvoeren

©EPA

De vertegenwoordigers van de vakbonden in de raad van bestuur van Commerzbank willen een monsterhuwelijk met Deutsche Bank definitief blokkeren.

Dat de vakbonden van Commerzbank, de tweede grootste bank van Duitsland, een fusie met Deutsche Bank niet zien zitten, is geen geheim. Ze vrezen een sociaal bloedbad - 30.000 ontslagen - als de twee financiƫle reuzen de krachten bundelen.

Volgens het Duitse blad Manager Magazin proberen enkele vertegenwoordigers van de vakbonden in de raad van bestuur van Commerzbank de fusie definitief tegen te houden. Met dat doel voor ogen willen ze zo snel mogelijk een extra raad van bestuur bijeenroepen. Volgens Manager Magazin willen enkele vertegenwoordigers van de vakbonden ook Commerzbank-topman Martin Zielke uit zijn functie zetten.

Pasen

Maar zelfs als de vakbonden hun zin niet krijgen, wil dat nog lang niet zeggen dat de weg naar een Duits bankenhuwelijk helemaal open ligt. Zielke en Deutsche Bank-topman Christian Sewing zitten niet op de zelfde lijn als het gaat om de timing van de fusiegesprekken. Terwijl Zielke nog voor Pasen knopen wil doorhakken, vroeg Sewing deze week meer tijd om alles goed te kunnen bestuderen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud