Bonden Delta Lloyd naar Nederland

(Foto: Belga) ©BELGA

De vakbonden bij Delta Lloyd Bank België, een onderdeel van de Nederlandse financiële groep Delta Lloyd, trekken woensdag naar de Nederlandse hoofdzetel van de groep. Ze willen daar hun eis voor werkzekerheid, nu de bank verkocht wordt, kracht bijzetten.

In oktober raakte bekend dat Delta Lloyd Bank België in de etalage staat. Dat leidt ook tot sociale onrust nadat er de voorbije jaren al heel wat banen verloren gingen.

De vakbonden vragen de huidige directie werkzekerheid voor het personeel en dat voor er sprake is van een eventuele verkoop. Maar de directie weigert daarop in te gaan omdat dat te veel zou wegen op de verkoopprijs. De Belgische bedrijfsleiding verwijst de vakbonden met hun vraag overigens door naar de hoofdzetel in Nederland, die het laatste woord heeft.

Daarom trekken de bonden morgen naar Nederland, waar ze een rouwkrans gaan neerleggen aan de hoofdzetel. Ze hopen ook met de groepsleiding te kunnen spreken. Hun actie loopt onder het motto 'Valt er alsnog een kerstkado uit de boom voor het personeel van DLB België?'

De actie is indirect ook bedoeld om duidelijkheid te vragen over het lot van de bank. De groep had zich sterk gemaakt nog voor eind 2013 met nieuws te komen over de verkoop. Maar dat nieuws blijft voorlopig uit en dat vlak voor de eindejaarsfeesten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud