Bouckaert ook weg bij Bank J.Van Breda & C°

Alfred Bouckaert (foto: Dieter Telemans) ©Dieter Telemans

Alfred Bouckaert, de gewezen voorzitter van Belfius, heeft nu ook ontslag genomen als bestuurder van een andere bank, met name Bank J.Van Breda & C°. Dat is een dochter van holding Ackermans & van Haaren. Het ontslag is net als bij Belfius een uitvloeisel van een oude rechtszaak die weer de kop opsteekt.

Bouckaert was via zijn persoonlijke vennootschap Consuco onafhankelijk bestuurder van Bank J.Van Breda & C°. Maar hij blijkt met ingang van 1 juli ontslag genomen te hebben.

Volgens Bouckaert heeft dat te maken met het oude gerechtelijke dossier dat hem eerder ook deed opstappen als voorzitter van de staatsbank Belfius. 'Ik wil zo vragen naar aanleiding van de rechtszaak vermijden.' 

Het fiscale dossier draait rond beweerde fraudeconstructies met de 'forfaitaire buitenlandse belastingaftrek' uit de periode dat Bouckaert voorzitter was van Chase Manhattan Bank in België (via Credit Lyonnais nu Deutsche Bank België). Dat is bijna een kwart eeuw geleden. Het Hof van Cassatie besloot in juni dat het dossier toch nog naar de correctionele rechtbank moet. Bouckaert betwist het dossier.

De man is ook nog bestuurder van enkele andere bekende vennootschappen, waaronder bouwgroep CFE en Vandemoortele. Daar blijft hij naar eigen zeggen aan boord.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud